Savarine cu cremă de lămâie

de diaconta in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 6129 vizualizari

 

Am tot văzut în ultima vreme reţete de savarine postate,deci e normal să mi se facă poftă că doar om sunt şi eu.
M-am oprit la reţeta Gabrielei(Gabrielacuisine),mi s-a părut foarte simplă de pregătit,am făcut însă jumatate de porţie ca să nu-mi ruinez de tot dieta.
Bine, că eu nu am avut forme de savarine şi m-am folosit de cele de brioşe,aşa că mi-au ieşit nişte mini savarine doar.Nu’s ele prea arătoase,dar sunt foarte gustoase.
Pentru umplutură m-am gândit să fac o cremă de lamâie şi mă bucur că am făcut asta,mi-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Pentru savarine(cam 12 bucati):

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • Sare
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 ml frisca naturala 32% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic crema la rece cu gust de lamâie dela Dr.Oetker

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • Zeama de la jumatate de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu cremă de lămâie:

Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si vanilia.

Am pus cele 4 galbenusuri si am amestecat cu o paleta,dupa care cele 4 linguri de pesmet.

La final am adaugat faina amestecând usor.

In tava de briose am pus câteva forme de briose si hârtiute pentru briose.

Am pus în fiecare forma compozitie si am pus tava în cuptorul preâncalzit.

S-au copt în 15 minute,dar e util sa faceti testul scobitorii.

Le-am lasat sa se raceasca si între timp am facut siropul.

Am fiert apa cu zaharul si zeama de lamâie pâna s-a îngrosat putin.

Dupa ce savarinele s-au racit ,le-am taiat capace si le-am însiropat bine.

Frisca am amestecat-o cu zaharul pudra si praful de crema si am mixat-o pâna  a devenit o crema cu care sa pot orna.

Am pus crema pe fiecare savarina si am pus deasupra capacelul.

 

Le-am lasat putin la frigider sa se mai întareasca crema.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine